ایران با وجود ذخایر عظیم گازی، به دلیل رشد سریع مصرف و افت فشار در میادین گازی نظیر پارس جنوبی، با چالش ناترازی گاز مواجه است. این چالش به توقف گازرسانی به صنایع، زیانهای اقتصادی و تهدید امنیت انرژی منجر شده است. راهکارهایی مانند «جذب سرمایهگذاری در توسعه میادین گازی»، «بهینهسازی مصرف انرژی» و «جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر» میتوانند به کاهش بحران کمک کنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از تعیینتکلیف پنج طرح ذخیرهسازی گاز در دولت سیزدهم خبر داد و اعلام کرد دو میدان دیگر نیز تا تابستان فعال میشود.
شرکت ملی گاز همانند دیگر شرکتهای دولتی از سال ۱۳۹۸ مکلف به ارائه صورتهای مالی به مجلس شد، اما این شرکت پس از ارائه صورت مالی در دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، صورتهای مالی ۱۴۰۰ را به مجلس ارائه نکرد.
بانک جهانی در تازهترین گزارش خود با اشاره به کاهش ۵ میلیارد مترمکعبی هدررفت گاز از میدانهای نفت و گاز جهان در سال ۲۰۲۲، از پیشرفت نسبی ایران در این زمینه با وجود تحریمها خبر داد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: خط لوله میناب تا کوهمبارک گاز از خط هفتم سراسری تامین و به ظرفیت 110 میلیون متر مکعب است.این خط از عسلویه آغاز و تا مرز پاکستان ادامه دارد، مصرف گاز هرمزگان، کرمان و ...
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۲۴۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد این مقدار نسبت به سال پیش از آن (۱۴۰۰) بیش از ۳ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در حال حاضر گاز ترش سوزانده شده میادین غرب کارون، وارد کارخانه ان جی ال ۳۲۰۰ میشود و به زودی به بهره برداری رسمی میرسد.
یک کارشناس انرژی با اشاره به اینکه سالانه معادل ۵۰۰ میلیون بشکه نفت خام با ارزش ۲۵ میلیارد دلار در کشور اتلاف انرژی وجود دارد، گفت: بهینهسازی ۵۰ درصد از این ظرفیت در کشور وجود دارد.
مشاور ریاست پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات انرژی گفت: باید تلاش شود بازار بهینهسازی انرژی در قالب ساز و کار بورس برای گاز طبیعی راهاندازی شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی ان جی از درخواست افزایش ۲ برابری جایگاه ها خبر داد و گفت: ۱۵ درصد جایگاه ها که فروششان کمتر از ۵ هزار مترمکعب در روز است، در آستانه ورشکستگی و تعطیلی هستند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: افق تعیین شده در حوزه ذخیرهسازی گاز، رسیدن به ظرفیت عرضه روزانه 100 میلیون متر مکعب گاز در 4 ماه سرد سال تا سال 1406-7 است.